Werkwijze

PeeGeeBee Zorg houd van een mensgerichte benadering. Hiermee bedoelen we dat de zorgvrager centraal staat en er op een open transparante wijze gecommuniceerd word. PeeGeeBee Zorg Natascha Hoekman ondersteunt en begeleid bij verschillende trajecten. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om zorg in te kopen op lange en korte termijn.

Kennismakingsgesprek

Als je middels een PGB zorg wilt inkopen bij PeeGeeBee Zorg of benieuwd bent wat PeeGeeBee Zorg voor je kan betekenen kun je altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. PeeGeeBee Zorg komt dan op huisbezoek bij jou thuis om te kijken waar je wensen en behoefte liggen en wat we hierin kunnen betekenen. Aan een eerste kennismakingsgesprek zijn geen kosten verboden.


Officiële intake

Mocht je hierna interesse hebben om middels een Modelovereenkomst en het daarbij horende begeleidingsplan zorg in te kopen volgt er een 2de gesprek. Dit gesprek heet bij ons een officieel intakegesprek waarin gekeken word wat je zorgbehoefte is en hoe we daar doelen aan kunnen koppelen. Tijdens dit gesprek worden de formaliteiten behandeld waarbij we de nodige formulieren invullen en afspraken maken. Aan dit gesprek zijn kosten verboden die via het PGB betaald worden. Dus per de datum van het officiële intakegesprek zal de zorg gestart worden en betaald via het PGB.

PGB administratie

Mocht je liever je zorg inkopen bij een andere zorgaanbieder omdat je je daar prettig voelt maar je hebt geen idee hoe je al die administratie goed geordend moet houden? Hier kan PeeGeeBee Zorg je ook bij ondersteunen. PeeGeeBee Zorg heeft door de ervaringen bij haar eigen cliënten voldoende klappers aangemaakt met de nodige documenten. Je blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de je PGB maar PeeGeeBee Zorg ondersteunt waar nodig bij het op orde houden, schrijven van brieven of bezwaren. Voor de tarieven voor het bijhouden van de PGB administratie zie tarieven.


PGB aanvragen

Een PGB of indictie aanvragen kost vaak veel tijd en een boel papierwerk. Dan nog los van de gesprekken en telefoontjes om de informatie op te vragen die nodig is. Uit ervaring weten we onderhand dat veel mensen al snel afhaken en door de bomen het bos niet meer zien. Ook is het lastig omdat men niet weten waar ze mee moeten beginnen. PeeGeeBee Zorg heeft al een aantal keren bij de WMO maar ook bij het CIZ mensen ondersteund bij een indicatieaanvraag. Dit houd in het opvragen van de nodige papieren, de aanvraag procedure en ondersteuning bij gesprekken.

Weet jij ook niet waar je moet beginnen of zoek je een professional die met je mee kijkt en weet waar het over gaat? Dan kun je PeeGeeBee Zorg om ondersteuning vragen. Voor de tarieven hiervoor zie tarieven.