Sponsoring
May 18, 2017
Kerstuitje PeeGeeBee Zorg 2017
February 19, 2018

Brain Blocks II – Communicatie

Na het volgen van het eerste deel van Brain Blocks waar mijn interesse in deze methode werd gewekt wilde ik er niet lang mee wachten om mij ook voor deel II in te schrijven. Het interessante is namelijk dat deze methode niet alleen ingezet word in trajecten met mensen met een Ass problematiek, maar ook met andere problematieken waardoor het heel divers wordt.

Maandag 12 juni werd ik om 10:00uur verwacht in Sittard voor een hele dag cursus. Samen met mijn collega Jana van “de Duif” in de ochtend vertrokken om meer diepgang te krijgen in het werken met BB.

De verwachting die ik had deze dag was vooral wanneer ik een cliënt klaar om aan de slag te gaan met BB? Maar ook, hoe zet ik BB op een positieve wijze in bij volwassen cliënten die het al snel

kinderachtig vinden om met de blokken van BB aan de slag te gaan. Op mijn vragen heb ik zeker antwoord gekregen en sta te poppelen om aan de slag te gaan.

Wat ik vooral hem meegenomen deze dag is dat ik vooral het stuk “moeten” en “willen” oplossen of aanpakken van probleemsituaties moet loslaten. Dus mijn eigen verwachtingen aan de kant zetten.

Ruimte geven aan het proces waarin de cliënt bepaald wanneer hij klaar is voor BB neem ik mee. Als laatste en ook een zeer interessante is het herkennen van interactieprocessen waardoor je sneller ziet wanneer je met BB aan de slag kunt in een casus.

Niet moe maar tevreden en voldaan kijk ik terug op een leerzame dag. Ik kijk nu al uit naar het laatste deel. Deel III therapeutisch werken met BB, waar het hoofd ook een lijf krijgt en nog meer ingestoken word op de inhoud.

Nog steeds een aanrader voor iedere professional.