Kerst uitje 2016
December 26, 2016
Heropening Relim
May 13, 2017

Brain Blocks

Daar PeeGeeBee Zorg het belangrijk vind om haar kennis steeds te blijven verbreden en verdiepen hebben ik in januari 2017 het eerste deel van de Brain Blocks workshop gevolgd en met een certificaat afgerond.

Het fijne aan deze workshop is dat je na het volgen van het 1ste deel al aan de slag kunt in de praktijk. Daarnaast is het prettig dat het een workshop betreft 1 middag in beslag nam en toch een heleboel in op stak omdat je praktisch tijdens deze middag aan de slag moest met oefenen.

De cursus werd gegeven door Stephan van de Ven die Brain Blocks vanuit de praktijk ontwikkelde. Met veel enthousiasme en voorbeelden vertelde hij over het ontstaan van Brain Blocks en hoe hij het gaande weg de rit ontwikkelde om toe te passen in de praktijk. De praktijkvoorbeelden die hij aan haalde brachten veel herkenningspunten. Door de cursus en het gebruiken van de doos met daarin alle materialen word autisme niet alleen voor mij als hulpverlener maar ook voor cliënt, ouders en omgeving heel visueel.

Ik persoonlijk ben blij dat ik het eerste deel van de cursus gevolgd heb en er al mee aan de slag kan in de praktijk. Ik kijk al uit naar het 2de deel van de workshop waar ik halverwege het jaar aan ga deelnemen om nog meer verdieping op te doen.