EHBO cursus
January 18, 2016
Brain Blocks
May 8, 2017

Kerst uitje 2016

Op donderdag 22 december 2016 heeft PeeGeeBee Zorg haar eerste uitje gehad met haar cliënten. Omdat het zo vlak voor kerst was hebben we met zijn allen de Kerstmarkt en de Fluwelengrot in Valkenburg bezocht waarna we samen een hapje hebben gegeten.

Voor veel van onze cliënten was dit uitje het eerste moment dat ze ook de andere cliënten leerden kennen. Voor sommigen bracht dit wat extra spanningen met zich mee omdat het vreemde mensen waren, ze Valkenburg nog nooit bezocht hadden en dus niet tot in detail wisten wat er te wachten stond. Daar PeeGeeBee Zorg het belangrijk vind om op een speelse wijze in te steken op leerdoelen bieden uitstapjes hier soms de perfecte gelegenheid voor. Als je kijkt naar de leefgebieden waar tijdens zo een uitje aan werkt denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Financiën. Bijv. het uitje is wel betaald maar souvenirs en aandenken van de kerstmarkt was voor eigen rekening. Hoeveel geld neem je dan mee, waar besteed je dat aan?
  • Sociaal functioneren. Bijv. hoe gedraag ik mij in een ruimte met vreemde mensen. Durf ik een gesprek aan te gaan met een vreemd iemand waar ik een souvenir van wil kopen? Hoe pak ik dit dan aan.
  • Psychisch functioneren. Bijv. hoe ga ik om met de spanning, hoe uit zich dat en hoe kan ik dit omzetten naar iets positiefs?
  • Zingeving. Bijv. wat vind ik belangrijk tijdens het uitje of voor we aan tafel gaan?
  • Communicatie met derden. Bijv het bestellen van een drankje of iets te eten of het vragen naar de toilet.

 

Om vooral een indruk te geven hoe de cliënten het hebben ervaren hebben 2 cliënten samen een klein stukje geschreven:

Kerst uit je was geslaagd. Super leuk en ook herhaling vatbaar. Na kerst grote geweest met PeeGeeBee uitje en erna lekker drankje tussen door nog gehad en als afsluiter lekker mix grill. Ja wel was goed geregeld. Misschien mogelijk is volgend jaar weer mee 2017 en de groep was ook leuk!

 

Al met al kijken we terug op een geslaagd uitje wat we zeker rond de kerst erin houden, omdat ook een aantal cliënten weinig tot geen contact hebben met familie en het warme gezellige gevoel wat kerst met zich mee brengt op een andere wijze invulling krijgt. We kijken al uit naar het volgende uitje.